Olika metoder för tandblekning

Dagens tandvård inkluderar mycket mer än bara laga hål i tänderna eller ta bort tandsten. Allt fler har insett att det inte alls är svårt eller dyrt att ha snygga tänder. Det finns nu ett flertal tandkliniker överallt som erbjuder kosmetisk tandvård till överkomliga priser.

Många börjar med att göra en tandblekning. Det är inte en invasiv behandling och tar inte allt för lång tid heller. Bland det vanligaste är att man använder sig av en tandskena och blekgel. Tandskenan tillverkas för att passa individuellt. Med dessa utför man behandlingen själv, hemma. Ofta får man upprepa blekningen ett antal gånger för att man ska få den färg man önskar. Annars kan man bleka tänderna på tandkliniken. De använder samma blekgel, men ofta i lite högre koncentration. Man riktar en lampa, med ett speciellt ljus, mot tänderna vilket accelererar blekningen. En behandlingen tar mindre än en timme.

Tandblekning – före & efter

Innan man bleker tänderna måste man se till att munnen är ren och hel. Eventuella hål ska lagas, ibland är det också klokt att byta ut gamla fyllningar. Hela poängen med kosmetisk tandvård och blekning är ju att man ska få ett vackert leende, så det är lika bra att göra det grundligt.  Så sök på google på sökordet Tandläkare Stockholm efter en tandkliniken så kan de ta bort tandsten och plack, i god tid innan du börjar med att bleka tänderna. Naturligtvis kan man bleka tänderna utan dessa förberedelser, men det ger bäst resultat om man inte hoppar över det.

En tandblekning håller i flera år, så om man slår ut kostnaden blir det inte så mycket. Man kan göra mycket för att bidra till att tänderna håller sig vita och fina. Vissa födoämnen gör att tänderna missfärgas, till exempel vin och kaffe. Även rökning gör att tänderna gulnar något. Så om man vill behålla den vita färgen på tänderna så länge som möjligt bör man undvika dessa saker. Har man gjort en ordentlig blekning kan man också fylla på vid behov. Om man har en blekskena hemma är det bara att lägga i blekgel och upprepa behandlingen några gånger. Det är lättare att underhålla en tandblekning som har utförts på rätt sätt från början.

Ett annat sätt att göra något åt missfärgade tänder är genom att sätta på skalfasader. Detta är ett mer permanent ingrepp. Man sliper ner tänderna något för att sedan täcka dem med en supertunn fasad. Ofta är tandfasaderna gjorda av porslin, men en del föredrar komposit. De används även för att täcka över fula mellanrum eller sprickor i tänderna. Ibland använder man dem för att dölja slitna framtänder. Skalfasaderna tillverkas efter ett avtryck från ens egna tänder för att man ska få perfekt passform.

De flesta tandkliniker som sysslar med kosmetisk tandvård erbjuder någon form av finansiering till sina kunder. Om man behöver göra större ingrepp kan det kosta ganska mycket. I vissa, mycket speciella, tillfällen kan man få en del av kostnaden täckt av Försäkringskassan. Detta är för det mesta när tändernas utseende påverkar personen psykiskt, ofta när det är mer extrema saker man måste rätta till.

Även om det kostar lite är de flesta behandlingar inte utom räckhåll för de flesta personer. Det finns ingen anledning till att man ska behöva skämmas för sin mun. Det är bland det första som folk lägger märke till när de träffar en.Ett vackert leende är viktigt för självförtroendet, och är något som man bör satsa på.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *